Перед літнім сезоном ціни на продукти різко злетіли, і м'ясо не стало винятком. Аналітики зафіксували, що за останній місяць найбільше подорожчала свинина.

Великі супемаркети оновили цінники на свинину, яловичину та курятину, а всі дані зібрав портал "Мінфін". Так, за місяць ці види м'яса у середньому подорожчали приблизно на 10 гривень.

В Україні до літа подорожчали різні види м'яса: свіжі ціни на свинину, яловичину та курятину

В Україні до літа подорожчали різні види м'яса: свіжі ціни на свинину, яловичину та курятину

Так, наприкінці травня свиняча грудинка піднялася в ціні зі 181,65 до 183,86 грн. Лопатка з різницею у кілька гривень зараз коштує 185,88. Водночас свинячий ошийок подорожчав із 233,67 гривні до 241,81, а підчеревок із 176,67 грн до 185,96. Ребра за місяць додали лише 2 гривні і зараз продаються по 179,99 грн.

В Україні до літа подорожчали різні види м'яса: свіжі ціни на свинину, яловичину та курятину

З яловичини ціни зросли лише на ребра. Середня ціна зупинилася на 157,98 гривні за кг порівняно із 152,98 гривнями місяцем раніше.

В Україні до літа подорожчали різні види м'яса: свіжі ціни на свинину, яловичину та курятину

Куряче стегно зараз стало дорожчим із 107,48 до 111,96 грн. Гомілка зросла у вартості майже на п'ять гривень і досягла 81,95 грн за кілограм. Філе у травні коштує покупцям 148,60 грн, що на 6 гривень більше, ніж місяць тому.

В Україні до літа подорожчали різні види м'яса: свіжі ціни на свинину, яловичину та курятину

Раніше ми писали про те, що в Україні зросла середня заробітна плата, за якою вважають пенсії: на що чекати пенсіонерам?

Джерело