Перед літнім сезоном ціни на продукти різко злетіли, і м'ясо не стало винятком. Аналітики зафіксували, що за останній місяць найбільше подорожчала свинина.
Великі супемаркети оновили цінники на свинину, яловичину та курятину, а всі дані зібрав портал "Мінфін". Так, за місяць ці види м'яса у середньому подорожчали приблизно на 10 гривень.
Так, наприкінці травня свиняча грудинка піднялася в ціні зі 181,65 до 183,86 грн. Лопатка з різницею у кілька гривень зараз коштує 185,88. Водночас свинячий ошийок подорожчав із 233,67 гривні до 241,81, а підчеревок із 176,67 грн до 185,96. Ребра за місяць додали лише 2 гривні і зараз продаються по 179,99 грн.
З яловичини ціни зросли лише на ребра. Середня ціна зупинилася на 157,98 гривні за кг порівняно із 152,98 гривнями місяцем раніше.
Куряче стегно зараз стало дорожчим із 107,48 до 111,96 грн. Гомілка зросла у вартості майже на п'ять гривень і досягла 81,95 грн за кілограм. Філе у травні коштує покупцям 148,60 грн, що на 6 гривень більше, ніж місяць тому.
Раніше ми писали про те, що в Україні зросла середня заробітна плата, за якою вважають пенсії: на що чекати пенсіонерам?
Джерело