"Мастер Шеф"  Євген Клопотенко розповів  рецепт сирної запіканки із бананом. За словами «Майстер Шефа», цей рецепт був спеціально розроблений для включення до нового шкільного меню, він настійно рекомендує приготувати цей чудовий десерт для любителів сиру.

І для любителів сиру:

ІНГРЕДІЄНТИ:

І для любителів сиру:

600 г кисломолочного сыра

50 г манки

100 мл води (для заварювання манки)

50 г цукру

500 г бананів

30 г сметани

5 г куркуми

2 г ванільного цукру

10 мл соняшникової олії (для змащування форми)

30 г панірувальних сухарів

КРОК 1:

Увімкніть духовку і розігрійте її до 175 градусів. У невеликій каструлі або сотейнику змішайте 50 г манки з приблизно 100 мл води. Поставте на вогонь і варіть, доки манка не буде готова. Цей процес триватиме близько 5 хвилин після закипання.

Далі «Мастер Шеф» Клопотенко радить змішати у блендері 600 г кисломолочного сиру, 500 г бананів, 5 г куркуми, 50 г цукру та 2 г ванільного цукру до отримання однорідної консистенції. Потім додайте готову манку та змішайте всі інгредієнти разом.

КРОК 2:

Змастіть форму для запікання олією (10 мл) і рівномірно посипте панірувальними сухарями (30 г), радить «Майстер Шеф» Клопотенко.

І для любителів сиру:

КРОК 3:

Викладіть сирну масу в форму і розрівняйте верх за допомогою силіконової лопатки або ложки.

КРОК 4:

Покладіть зверху 30 г сметани на тісто і рівномірно розподіліть по всій поверхні за допомогою силіконової лопатки або ложки, щоб запіканка придбала глянсову поверхню. Поставте форму в заздалегідь розігріту до 175 градусів духовку на 25 хвилин.

Потім «Мастер Шеф» Клопотенко рекомендує збільшити температуру до 180 градусів і продовжуйте випікати запіканку ще 10 хвилин, щоб верх став золотистим і добре припікався.

КРОК 5:

Дайте запіканці охолонути і повністю застигнути, а потім використовуйте гострий ніж, щоб нарізати блюдо на гарні порції. Подавайте запіканку з чаєм, какао, молоком чи кавою, і не забудьте поділитися нею з близькими, рекомендує «Мастер Шеф» Клопотенко.

Останні новини України:

Джерело