На виноробні «KOBLEVO» триває збір врожаю. Природня цукристість в ягоді 2023 року є рекордною за останніх 5 років, тож майбутнє вино буде з високими смаковими і якісними показниками.

Ласкаве південне сонце, шепіт моря, солоний вітер з лиману та безкраї виноградники. Містечко Коблево – це дивовижний край, з особливим теруаром та неповторним  кліматом, а також зі своєю історією. 4 жовтня виноробня KOBLEVO відзначає 41 рік із дня заснування. Продукція підприємства – це вина, в яких поєднується тепло південного сонця, свіжість прибережного вітру, праця виноградаря та душа винороба.

ТЕРУАР KOBLEVO WINERY

Українське вино KOBLEVO створюють вже 41 рік

Недоторканна природа заповідника, близькість теплого Чорного моря, Тилігульського лиману і помірно-континентальний клімат створюють унікальний теруар KOBLEVO. Виноробня KOBLEVO, як і містечко в якому вона розташована, названа на честь англійця, графа Томаса Кобле, котрий висадив тут виноградники ще у 18 сторіччі.

 Винзавод KOBLEVO засновано вже у 1982 році. З того часу винороби та виноградарі бачили багато змін. Саме виноробня КOBLEVO перша в Україні впровадила холодний стерильний розлив, який гарантує збереження смаку і аромату вина.

Виноградники знаходяться на пагорбах  ландшафного парку  в унікальній природній зоні. Угіддя розташовані в підзоні Сухого Степу - це центральна найнижча частина Причорноморської низовини з темнокаштановими ґрунтами, які містять багато глини (як і в регіонах Бордо, Напа, Рібера-дель-Дуеро), а також  вапняка,  що характерно для таких виноробних регіонів як Шампань та Шаблі. Визначальний вплив на розвиток винограду та якість вина спричиняють: кількість сонячних променів, що отримує виноград під час вегетації, його водопостачання та температурний баланс середовища.

Українське вино KOBLEVO створюють вже 41 рік

Такого клімату, як на території Тилігульського лиману, немає в жодному іншому куточку нашої країни. Тут виноград отримує сонце  двічі. Перше сонце з неба, друге сонце, що віддзеркалюється від води. Завдяки сонячному клімату в ягоді винограду накопичується високий рівень цукру, який при ферментації перетворюється на високий рівень спирту та має насичений щільний смак, що надає вину характерні ноти стиглих темних фруктів та ягід: слива, чорниця, ожина формують власний неповторний профіль вина. Зараз на виноградниках вирощують понад 15 сортів.

Саджанці закуповували в Італії, Сербії, Німеччині та в Україні і висаджували за європейською схемою – 3 333 кущі на гектар. Для вина KOBLEVO використовується виноград таких сортів, як: Chardonnay, Sauvignon, Aligote, Riesling, Rkatsiteli, Traminer Rose, Muscat Ottonel, Irsai Oliver, Cabernet Sauvignon, Merlot, Muscat de Hamburg, Pinot Gris, Saperavi. Неповторний аромат, вражаючий смак та насичений аромат винам надають локальні сорти: Odessa Black, Odessa Muscat та Bastardo Magarach.

Смак вина у війну

Війна змінила усе, і ми щодня вчимося жити далі у новій реальності, приймаючи виклики та перешкоди.

Українське вино KOBLEVO створюють вже 41 рік

«Попри військові дії виробництво продовжує працювати, вчасно виконувати роботи відповідно до агротермінів, забезпечувати робочі місця та робити свій внесок в економіку. Усі заходи по обрізці, підв’язуванню, збору ягід та інші операції виконуються у відповідні відрізки часу. Для гарної якості вина цінний кожен день, особливо у весняний період, коли формується та закладається майбутній врожай»розповідає генеральний директор виноробні KOBLEVO Віталій Рябошапко.

Українське вино KOBLEVO створюють вже 41 рік

Українське вино KOBLEVO створюють вже 41 рік

Чи є шанс в Українського вина закордоном?

Українське вино KOBLEVO створюють вже 41 рік

Ми віримо в українське вино – впевнено кажуть винороби KOBLEVO. Наразі усі канали експортних продажів направлено на Європу, Америку. За даними розвитку експортного напряму, – поціновувачі українських вин за кордоном обирають класичні сухі сортові та смачні і ароматні напівсолодкі вина. Найбільш популярними є смаки "Cabernet", «Chardonnay", "Muscat" та локальний сорт "Bastardo". Ці вина мають насичений яскравий аромат та м’який смак, пити їх легко та приємно, власне як і решта вин лінійки KOBLEVO. Спостерігаючи за попитом на ринках Африки, США, Азії та деяких країн Європи, є  споживчий інтерес до сухих білих та напівсолодких рожевих вин. Очевидно, що надання споживачами переваги легким та фруктовим смакам на противагу сухим та стриманим - це не тільки український, але й світовий тренд. Тож виноробня працює у напрямі створення вин для всього світу.

Впродовж 2023 року продукцію виноробні було представлено на фестивалях та заходах закордоном. Cabernet, Chardonnay, Merlot, Traminer, Pinot Gris – ці вина KOBLEVO представляло у Китаї на міжнародній виставці ANUGA FOOD CHINA 2022 на національному стенді Посольства України. Такий захід допомагає організувати присутність продукції у Східно-Азіатському регіоні.

«Цього року з 15 по 17 травня вина KOBLEVO дегустували на престижній виставці для працівників винної індустрії у Лондоні - London Wine Fair. Важливим спостереженням було те, що навіть висококваліфіковані споживачі вин та професіонали сектору у Європі мало знають про Україну як виробника вина та її значний виноградний потенціал з різноманітними сортами винограду. Активна популяризація бренду "Вина України" сприятиме підвищенню визнання українських виноробів і призведе до вигоди для всіх учасників цієї сфери, тож цінною є будь-яка робота українських дипломатів та профільних організацій, різноманітних спілок та асоціації виноградарів, виноробів і сомельє у цьому напрямі.»розповідає генеральний директор виноробні KOBLEVO Віталій Рябошапко. Дізнавшись, що українські вина виставлять у експозиції музею у французькому Бордо, технологи виноробні з радістю відправили зразки до комісії на конкурс амбасадорських вин.

Колекція нагород KOBLEVO у 2023 - нові відзнаки

Високий рівень стандартів виноробні KOBLEVO підтверджують нагороди, серед яких: золоті, срібні, бронзові медалі та велика кількість спеціальних відзнак від престижних міжнародних дегустаційних конкурсів. У золотій колекції відзнаки таких престижних конкурсів, як: Grand Collectios, "ALCO+SOFT", World Food Ukraine, Вибір Року, Вибір Споживача, Vinitaly International (Італія), The Wines Of Friuli Venezia Giulia, USA Wine Ratings 2020 та ін.

«Великою радістю 2023 року стала новина, що одне з вин KOBLEVO увійшло до переліку амбасадорських вин України. Позиція Cabernet Koblevo Wineу в серпні стала переможцем 2-го Всеукраїнського відбору амбасадорських вин Ukrainian Wine Ambassador. Cabernet KOBLEVO  - класичне червоне вино, виготовлене з сорту винограду Каберне Совіньйон. Володіє соковитим смаком з відмінно збалансованими солодкими зрілими танинами і пікантними пряними нотками»розповідає генеральний директор виноробні В. Рябошапко.

З великим задоволенням тішимось результатами конкурсу "Odessa Wine and Spirit Awards", що відбувся 24-25 травня 2023. Золоті нагороди фахового дегустаційного конкурсу отримали такі смаки KOBLEVO:

Cabernet 2022 KOBLEVO wine

Odessa Black 2022 KOBLEVO wine

Muscat Gold 2020 KOBLEVO wine

Українське вино KOBLEVO створюють вже 41 рік

Високі бали від професійного журі - це найкраще визнання від фахівців.

Експерти міжнародного дегустаційного конкурсу VINARIUM International Wine Contest 2023 у Румунії (містечко Дялу Маре) оцінили червоне сухе вино "KOBLEVO Merlot Dry Red Wine" у 85,67 балів та нагородили срібною медаллю "Silver Medal Score" (з понад 1300 зразків з 23 країн світу).

Також у травні якість українських вин KOBLEVO оцінили гості кінофестивалю BERLINALE у Німеччині та на головній подій у світі кіно –  Cannes Film Festival 2023 у Франції.

26 серпня наші вина KOBLEVO презентували в с.Горня Радго на Міжнародному ярмарку сільського господарства і продовольства "АГРА 2023" SEJEM AGR. Український стенд, організований Посольством України в Словенії (Embassy of Ukraine in the Republic of Slovenia) представлено на міжнародній виставці SIAL PARIS 2022.

Виноробня KOBLEVO сьогодні:

Українське вино KOBLEVO створюють вже 41 рік

- понад 1800 гектарів виноградників (спільно усі господарства KOBLEVO)

- сучасний майданчик

Источник